משאבת חום היא כלי שנועד לחמם מים. אך חימום המים עונה על צרכים שונים.
1. חימום מים לבריכות, ג’קוזי וכל מקום בו יש צורך לחמם כמות גדולה של מים.
2. חימום מים עבור חימום תת רצפתי והפעלת רדיאטורים ששיטת הפעולה שלהם היא באמצעות חימום מים.
אז איך זה עובד?
משאבת חום שואבת חום מהסביבה, והחום שהיא אגרה בתוכה משמש עבור חימום המים עד לטמפרטורה של כשבעים מעלות. בשל פעולת שאיבת החום נקרא המכשיר בשם משאבה. היות והחום של המשאבה מקורו מהטמפרטורה בסביבה, בימים קרים מאוד בהם מגיעה הטמפרטורה למעלות נמוכות מתחת לאפס, המשאבה לא תהיה יעילה בשל העובדה שלא יהיה לה אפשרות לאגור חום ולשאוב אותה מהסביבה. אם כי בישראל מזג אוויר כזה כמעט ולא מצוי ולכן המשאבה תוכל לענות על הצורך כמעט בכל ימות השנה.
מהם היתרונות של משאבות חום?
משאבות החום מאופיינות ביתרון משמעותי – מדובר על מוצר ידידותי לסביבה. וזאת בגלל העובדה שהמשאבה צורכת יחסית מעט חשמל, כדי לסבר את האוזן נציין כי על כל יחידת אנרגיה של חשמל שואבת המשאבה ארבע יחידות נוספות מהסביבה.
היתרון השני שנובע מהיתרון הראשון הוא העובדה שהמשאבות הללו נחשבות לחסכוניות בחשמל. בהשוואה לחימום בסולר לדוגמה, המשאבות חסכוניות ומקטינות את עלויות החימום באחוזים משמעותיים מאוד. כך שניתן לחמם את הבית ולהפעיל את המשאבה בלי להתלבט יותר מידי, ועלויות ההפעלה לא תהיינה יקרות מאוד בהשוואה לכל חימום מקובל אחר.
מהם החסרונות של משאבות חום?
אמנם עלויות החימום נחשבות לזולות, אבל עלות ההתקנה נחשבת ליקרה. משאבת החום היא מוצר יקר וגם ההתקנה מורכבת וכרוכה בעלויות משמעותיות. רק לאחר מספר שנים של שימוש במשאבה החיסכון בשימוש ובצריכת החשמל יחזיר את השקעת ההתקנה.
כמו כן חשוב לציין כי המשאבה יוצרת רעש – בדומה למזגן גדול בעת הפעולה שלו. זה לא חייב להפריע אם מתקינים את המשאבה עצמה במיקום מתאים ולא מאחורי חלון.